Alpha, wat is dat?

Twee keer per jaar proberen we een Alphacursus te starten. Dit is een kennismakingscursus voor iedereen die meer wil weten over het Christelijk geloof.

In 10 avonden + een weekend gaat het over de grondbeginselen van de Bijbel. We doen dat zo dat er alle ruimte is voor jouw inbreng en vragen. Ben je nog zoekende of pas christen geworden? of wil je jouw geloof nog eens van het begin doordenken? dan is de Alpha cursus zeker een mooie gelegenheid.
 
In een gezellige en open sfeer kunnen we ontdekken wat het betekent om christen te zijn in deze tijd.

Hoe werkt dat?

Iedere avond begint met een gezamenlijke maaltijd, gevolgd door een inleiding van maximaal een half uur, meestal via een leuk filmpje.

In deze inleidingen wordt ingegaan op diverse kernpunten van het christelijk geloof. In kleine groepjes wordt daarover doorgepraat en er is volop ruimte voor onderlinge gesprekken.

Eigenlijk is het steeds weer zo dat we na een paar avonden elkaar beter en beter gaan leren kennen, als een groep vrienden, en met name het gezamenlijk weekend een superleuk hoogtepunt is.

Waar gaat het over?

Je hebt voor de alphacursus geen voorkennis nodig. Jouw aanwezigheid, interesse en betrokkenheid is genoeg.

Vragen vanuit de cursus:
* Wie is Jezus?
* Waarom stierf Jezus aan het kruis?
* Zeker zijn van mijn geloof?
* De bijbel lezen: hoe en waarom?
* Waarom en hoe kan ik bidden?
* Wie is de Heilige Geest?
* Spreekt God tot ons?
* Geneest God nog steeds mensen?
* Wat moet ik met de kerk?

En verder alle vragen die jij en de andere deelnemers gaan stellen!

Jouw inbreng

Zoals gezegd, naast de vaste thema's is er alle ruimte voor jouw inbreng. We hebben natuurlijk niet ‘instant’ antwoorden op al je vragen. Maar door het samen te bespreken komen we een heel eind. En De Bijbel is natuurlijk een prachtig Boek dat steeds weer nieuwe inzichten geeft.

Waar en wanneer?

De cursusavonden worden in het najaar vanaf 4 oktober gegeven in het huis (woonboot!) van Frank en Wendy Hoorn, bijgestaan door Ingrid Philippo, De locatie is gelegen aan de Lieoever in Haarlem oost. We starten steeds met samen eten vanaf 18.30u.

Interesse gewekt?

De Alpha-cursus is echt geschikt voor iedereen. Of je nu 16 bent of 66 jaar. Op dit moment zijn twee Alpha-groepen afgerond - oa een Youth Alpha. Maar je kunt je anmelden voor een volgende cursus. Stuur ons dan een mail. We nodigen je uit, zodra weer een cursus start. Meer informatie kun je vinden op de website van Alpha-Haarlem.