Alpha, wat is dat?

Twee keer per jaar proberen we een Alphacursus te starten. Dit is een kennismakingscursus voor iedereen die meer wil weten over het Christelijk geloof. Bekijk het FILMPJE >

In 10 avonden + een weekend gaat het over de grondbeginselen van de Bijbel. We doen dit zo dat er alle ruimte is voor jouw inbreng en vragen. Ben je nog zoekende of pas christen geworden? of wil je jouw geloof nog eens van het begin doordenken? dan is de Alpha cursus zeker een mooie gelegenheid.

In een gezellige en open sfeer kunnen we ontdekken wat het betekent om christen te zijn in deze tijd.

Hoe werkt dat?

Iedere avond begint met een gezamenlijke maaltijd, gevolgd door een inleiding van maximaal een half uur, meestal via een leuk filmpje.

In deze inleidingen wordt ingegaan op diverse kernpunten van het christelijk geloof. In kleine groepjes wordt daarover doorgepraat en er is volop ruimte voor onderlinge gesprekken.

Eigenlijk is het steeds weer zo dat we na een paar avonden elkaar steeds beter gaan leren kennen, als een groep vrienden, en met name het gezamenlijke weekend een superleuk hoogtepunt is.

Waar gaat het over?

Je hebt voor de alphacursus geen voorkennis nodig. Jouw aanwezigheid, interesse en betrokkenheid is genoeg.

Vragen vanuit de cursus:
* Wie is Jezus?
* Waarom stierf Jezus aan het kruis?
* Zeker zijn van mijn geloof?
* De bijbel lezen: hoe en waarom?
* Waarom en hoe kan ik bidden?
* Wie is de Heilige Geest?
* Spreekt God tot ons?
* Geneest God nog steeds mensen?
* Wat moet ik met de kerk?

En verder alle vragen die jij en de andere deelnemers gaan stellen!

Jouw inbreng

Zoals gezegd, naast de vaste thema's is er alle ruimte voor jouw inbreng. We hebben natuurlijk niet ‘instant’ antwoorden op al je vragen. Maar door het samen te bespreken komen we een heel eind. En de Bijbel is natuurlijk een prachtig Boek dat steeds weer nieuwe inzichten geeft.

Bekijk eens de filmpjes van andere oud-deelnemers zoals:

Nina de Hartog >

Andere deelnemers >

Waar en wanneer?

De cursusavonden in de regio Haarlem starten op diverse plaatsen vanaf begin oktober 2018, je kunt ze HIER vinden. Op 4 en 5 oktober zullen er ook 2 cursussen in PG Immanuel starten. Op 4 oktober voor mensen in de leeftijd vanaf 21 jaar en ouder. Op 5 oktober voor jongeren tussen de 16 en 21 jaar oud. De lokaties zijn nog niet helemaal rond maar zullen wellicht in het kerkgebouw zijn of bij de organisatoren thuis. We starten trouwen steeds met samen eten vanaf 18.30u. Er wordt voor ons gekookt dus je kunt gewoon lekker aanschuiven... .

Interesse gewekt?

De Alpha is geschikt voor iedereen tussen de 16 en 66 jaar. Je kunt je nu aanmelden voor de Alpha van 4 of 5 oktober. Stuur ons een email of neem contact op met het secretariaat van PG Immanuel. Wij nemen dan contact met jou of jullie op. Meer informatie kun je ook vinden op de website van Alpha-Haarlem.

De eerste avond is trouwens een open introduktie avond. Mocht je na deze eerste avond besluiten de hele cursus te volgen, dan kun je dat daarna aangeven. Mocht het je allemaal nog wat veel zijn of niet passen in je agenda? geen probleem. We hopen dat je een mooie avond hebt gehad. Misschien later?

Foto: voorgaande Alpha deelnemers groep