Alpha, wat is dat?

Twee keer per jaar proberen we een Alphacursus te starten. Dit is een kennismakingscursus voor iedereen die meer wil weten over het Christelijk geloof. Bekijk het FILMPJE >

In 10 avonden + een weekend gaat het over de grondbeginselen van de Bijbel. We doen dit zo dat er alle ruimte is voor jouw inbreng en vragen. Ben je nog zoekende of pas christen geworden? of wil je jouw geloof nog eens van het begin doordenken? dan is de Alpha cursus zeker een mooie gelegenheid.
 
In een gezellige en open sfeer kunnen we ontdekken wat het betekent om christen te zijn in deze tijd.

Hoe werkt dat?

Iedere avond begint met een gezamenlijke maaltijd, gevolgd door een inleiding van maximaal een half uur, meestal via een leuk filmpje.

In deze inleidingen wordt ingegaan op diverse kernpunten van het christelijk geloof. In kleine groepjes wordt daarover doorgepraat en er is volop ruimte voor onderlinge gesprekken.

Eigenlijk is het steeds weer zo dat we na een paar avonden elkaar steeds beter gaan leren kennen, als een groep vrienden, en met name het gezamenlijke weekend een superleuk hoogtepunt is.

Waar gaat het over?

Je hebt voor de alphacursus geen voorkennis nodig. Jouw aanwezigheid, interesse en betrokkenheid is genoeg.

Vragen vanuit de cursus:
* Wie is Jezus?
* Waarom stierf Jezus aan het kruis?
* Zeker zijn van mijn geloof?
* De bijbel lezen: hoe en waarom?
* Waarom en hoe kan ik bidden?
* Wie is de Heilige Geest?
* Spreekt God tot ons?
* Geneest God nog steeds mensen?
* Wat moet ik met de kerk?

En verder alle vragen die jij en de andere deelnemers gaan stellen!

Jouw inbreng

Zoals gezegd, naast de vaste thema's is er alle ruimte voor jouw inbreng. We hebben natuurlijk niet ‘instant’ antwoorden op al je vragen. Maar door het samen te bespreken komen we een heel eind. En de Bijbel is natuurlijk een prachtig Boek dat steeds weer nieuwe inzichten geeft.

Waar en wanneer?

De cursusavonden worden in het najaar van 2018 (start begin oktober) gegeven. De lokatie zal zijn in het huis van Mirjam en Joost van Lint of in een bijzaal van PG Immanuel. We starten steeds met samen eten vanaf 18.30u. Voor de maaltijd wordt gezorgd, daar heb jij geen omkijken naar.

Interesse gewekt?

De Alpha is geschikt voor iedereen. Of je nu 16 bent of 66 jaar. Je kunt je nu al aanmelden voor de Alpha in het najaar. Stuur ons een email of neem contact op met het secretariaat van PG Immanuel. Mirjam of Joost nemen dan contact met jou of jullie op. Meer informatie kun je ook vinden op de website van Alpha-Haarlem.

Foto: voorgaande Alpha deelnemers groep